Info
x
info

OK

Info
x
info

» Toate forumurile » Generalitati » Carti culinare »

Cartea de bucate

Intra in contul tau
 Username:  Password:
am uitat parola | nu am cont

Cauta job

ejobs

Voteaza:
Rating curent: (9 voturi)

Trimite prin Y!M
Pagini: 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

1 mesaj
Postat pe: 24 Septembrie 2008, ora 12:34

imi place sanda marin. voi ce carti bune aveti? ar fi de ajutor o carte ilustrata care sa arate toti pasii

Raporteaza abuz de limbaj
ruxandradaniela
9 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 13:22

Jamie Oliver-Italia-are o reteta de pizza(blat) mortala.

Antonio Passareli-cartea despre paste-pas cu pas lucruri excelente.

Sosuri- o carte tradusa si minunat ilustrata-se mai gaseste inca in Diverta.

ruxandradaniela
9 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 13:22

Jamie Oliver-Italia-are o reteta de pizza(blat) mortala.

Antonio Passareli-cartea despre paste-pas cu pas lucruri excelente.

Sosuri- o carte tradusa si minunat ilustrata-se mai gaseste inca in Diverta.

Ridhima
207 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 12:30

Eu n-am carti de Sanda Marin(am inteles ca e un domn?).
Am o carte(pe care cred ca o au multi)"Retete culinare"-(Didi Balmez )din 1985,destul de buna pt o nepriceputa ca mine.
Cartea "Bucataria romaneasca si sanatatea omului" o enciclopedie in 2 volume alcatuita de Asociatia bucatarilor si cofetarilor 1975.Asta imi place f. mult.
Nostim de citit "De re culinaria" Al. O. Teodoreanu (Pastorel)
"Retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti"-M. Kogalniceanu si C. Negruzzi
"Prepararea dietetica a alimentelor", "Prajituri cu fructe", "Carte de dulciuri"1962 destul de veche dar merge, macar asa de citit.
Si o carte editata de Jurnalul National "Retete de Pasti"
Plus o gramada de alte cartulii si reviste gen Totul despre paste, Preparate la gratar, Torturi si prajituri, Peste, etc, etc, etc.

Ridhima
Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 11:25

"Bucataria romaneasca moderna"-Ed.Runa
La Ed. House of Guides, Colectia Gastronomica : "Paste"(60de retete),"Bucatariile lumii"(60 de feluri principale din bucatariile a 24 de tari),"Salate"(60 de retete simple pentru toate anotimpurile)

Ridhima
contesa
1 mesaj
Oras: Deva
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 14:48

Sanda Marin a fost femeie si numele ei adevarat era Cecilia Maria Zapan.si eu am cartea de bucate Sanda Marin si mai am cartea lui Jamie Olivier Sa gatim cu Jamie.

Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 13:41

"Preparate din peste si fructe de mare"-Ed. Runa, 2007 (cuprinde 500 de retete diverse)
"1001 de retete culinare"-Ghid international de gastronomie.
"Tarte, quiches,pizza : 60de retete simple si gustoase"-Ed. House of Guides.
"Cartea ceaiului"-Okakura Kakuzo.Ed. Nemira.

Ridhima
Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 09:46

Sapte carti de bucate traditionale romanesti

Cartea lui Radu Anton Roman este o experienta unica, voluptatea de a povesti o mancare si de a construi in jurul paharului, este o diversitate feerica a traditionalismului romanesc.
Cartea va cuprinde 7 titluri si va fi tiparita in conditii grafice deosebite.

Volumele vor aparea in perioada 3-24 decembrie, in fiecare miercuri si sambata, numai impreuna cu ziarul Romania libera
Un exemplar al colectiei costa 8,9 lei.

Ridhima
lory_baby
3 mesaje
Oras: Bacau
Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 04:02

Ruxandradaniela spune-ne si noua reteta aceea de blat de pizza de la Jamie Oliver.Multumin

http://depacco.com/pages/index.php?refid=lorica22
medlink
19 mesaje
Oras: Vaslui
Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 10:23

De la: Ridhima, la data 2008-12-03 09:46:11Sapte carti de bucate traditionale romanesti

Cartea lui Radu Anton Roman este o experienta unica, voluptatea de a povesti o mancare si de a construi in jurul paharului, este o diversitate feerica a traditionalismului romanesc.
Cartea va cuprinde 7 titluri si va fi tiparita in conditii grafice deosebite.

Volumele vor aparea in perioada 3-24 decembrie, in fiecare miercuri si sambata, numai impreuna cu ziarul Romania libera
Un exemplar al colectiei costa 8,9 lei.

Cozonacul cu 24 de galbenuse al lui Pastorel Teodoreanu iese ca o prajitura! A fost mancat imediat de colege...Pacat ca l=a facut mama . Eu trebuie sa incerc sa fac un cozonac macar o data...
Voi urmari aparitia cartii lui Radu Anton Roman pe care il comparam in mintea mea cu un Pastorel modern..Succes la gatit mese traditionale.Imi doresc mult sa aduc aroma unor sarbatori veritabile in casa mea anul acesta.

Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 22:04

David D'Aprix "Ghid Gourmet"-mic tratat de supravietuire in restaurant.
"Retete la cutie-Cocktailuri" - 50 de cartoane cu ilustratii color (Ed. Rao)
"Povestioare si retete culinare"
"Ghidul gastronomic al Romaniei"
"Ghidul dulciurilor de casa", "Bucataria franceza"-secrete de familie,60 de retete clasice,Ed House of Guides

Ridhima
adelinas62
3 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 13:42

Buna!Am si eu o intrebare la voi.Am inteles ca cele 7 volume din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman s-au vandut numai la chioscurile de ziare?Nu le putem gasi si in alta parte?Daca stie cineva ceva sa ma anunte si pe mine.Multumesc!

Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 21:19

M-am interesat la "Romania Liberă".Îi scrii dlui Ovidiu Lăutaru (este coordonator transporturi)pe adresa: ovidiu.lautaru@romanialibera.ro
Îi scrii adresa ta completă și un număr de telefon.Dacă ești din București poți să le ridici de la sediul firmei,pentru provincie livrarea se face prin poștă cu plata ramburs.

Ridhima
floryyyy
140 mesaje
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 11:32

eu am reviste practic in bucatarie!

floryyyyy
adelinas62
3 mesaje
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 11:38

Mersi Ridhima!Asa am sa fac,am sa iau legatura cu baiatul.Nu sunt din Bucuresti dar ii dau adresa.Inca o data mersi.

Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:28

Ridhima
elena_beresiu
1 mesaj
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 10:06

claudiami
6 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 17:58

Am carti scrise de Sanda Marin si sunt excelente
insa ........
am descoperit "BUCATE, VINURI SI OBICEIURI ROMANESTI - editie noua, indelung revazuta si mult adaugita" de RADU ANTON ROMAN , este superba, superba, superba !!! aproape 800 de pagini de fericire absoluta !!!

kamellia
26 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 11:18

Multumesc Ridhima!!! Am scris si eu aseara la cei de la ziar si sa vad cum intru in posesia cartilor. chiar nu am o carte de bucate propriu zisa doar ceea ce mi-am facut eu din reviste!!!
multumesc!!!

http://www.ro-online.ro/kamellia-30803.html
Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 13:16

Pentru putin.

Ridhima
mihaelastanciu
10 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 13:47

Eu am o carte veeeche, cred ca e de la bunica.
Dar cea mai buna carte de bucate e ... Google
Cand vreau sa gatesc ceva caut mai multe retete si le combin cum cred ca ies mai pe gustul celor 3 pui ai mei (tata, baiatul si fata ). Si iese suuuper mancartica.

Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 21:49

Plante și mirodenii –Un ghid al cunoscatorului Kathryn Hawkins,
Ed. Curtea Veche 2008.Pret:32,00 lei.
Acest ghid de utilizare a plantelor și mirodeniilor vă va ajuta să adăugați savoare și calitate preparatelor culinare din bucătăria dvs. Alături de un istoric amănunțit, cartea cuprinde sfaturi legate de cultivarea, recoltarea și păstrarea acestor ingrediente, precum și descrierea modului în care sunt folosite în bucătăriile din întreaga lume.
Ghidul trece în revistă, de asemenea, cele mai exotice mirodenii din lume. Sunt prezentate, astfel, peste 50 de mirodenii utilizate la gătit, printre care clasicele turmeric, șofran, busuioc și coriandru, sau cele folosite pentru aluaturi, precum nucșoara, cuișoarele sau scorțișoara.
Fiecare secțiune explică proprietățile fundamentale ale plantelor și mirodeniilor, ca și întrebuințările lor culinare. Sunt incluse rețete care le pun în valoare calitățile și informații privitoare la combinații de mirodenii, diverse soiuri de ardei iute ori de muștar.

Ridhima
Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 22:03

Mâncăruri rapide cu grăsimi puține. 80 de rețete de-ți lasă gura apă- Ainsley Harriott, Editura Trei 2008, pret:59,00 lei.
Prezentându-ne cele mai bune mâncăruri cu grăsimi puține, Ainsley Harriott este maestrul rețetelor senzaționale, gătite rapid.
Oferind 80 de rețete excelente, de la Frigărui de creveți-tigru cu ghimbir și ardei iuți jalapeńo până la Medalioane de porc cu felii de lămâie,calamari prajiti cu lime si salata de mango, demonstrează că mai puțină grăsime nu înseamnă mai puțin gust.
Cartea conține chiar și un capitol special dedicat deserturilor delicioase:serbet picant de lamaie si chili, etc.
Fiecare rețetă este însoțită de către o apetisantă fotografie color și o listă detaliată a valorilor nutritive, nu veți avea sentimentul că faceți anumite sacrificii.

Ridhima
Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 22:06

201 retete de mancaruri pregatite rapid si sanatos - Mihai Basoiu, Editura Meteor Press.
pret 10 lei.
Originalitatea acestei carti de bucate e data tocmai de refuzul autorului de a se aseza sub semnul modei si al tendintelor atat de fluctuante, nu de putine ori ridicole, in materie de arta culinara. Intr-o epoca la care in multe din marile restaurante iti aseaza dinainte o farfurie plina cu ierburi cu care nu prea stii exact nici ce sa faci, nici cum sa le mananci, iata ca aceasta carte iti propune un exercitiu inedit si cu atat mai placut papilelor tale gustative.
Prin diversitate, selectia riguroasa a retetelor recomandate, prin grija pentru natural si sanatos, volumul de fata se constituie intr-un adevarat ghid gastronomic util omului contemporan aflat in criza de timp.

Ridhima
Ridhima
207 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 22:12

501 retete din bucataria romaneasca - Mihai Basoiu, Editura Meteor Press, pret 19 lei.
Veti gasi aici 501 retete de mancaruri clasice (chiar traditionale), selectate riguros, care indeplinesc cateva conditii esentiale pentru bucatarii amatori, incepatori, grabiti, dar si pentru initiatii artei culinare:
Sunt preparate traditionale romanesti sau preluate si adaptate de foarte mult timp in bucataria romaneasca;
Sunt realizate din produse uzuale, de preferat naturale (cat mai putin prelucrate industrial), curente pe piata noastra (si la preturi modice)
Durata pregatirii lor este redusa, iar modul de preparare este relativ simplu.
In aceasta lucrare veti afla despre modul si conditiile actuale de preparare a mancarii, despre condimentele folosite in bucataria moderna, cateva dintre "secrete" si recomandarile bucatariei clasice, termeni tehnici folositi de profesionistii artei culinare.

Ridhima
Mazda_RX8
20 mesaje
Oras: Mangalia
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 13:34

Cartile (cele 7) ale lui Anton Roman inca se mai gasesc la Carrefoure! Le-am vazut chiar ieri! Dar sunt scumpe! Si nu stiu de ce! Cine vrea cartea originala (prima editie) in format PDF, sa-mi trimeata un mail cu adresa de email la care vreti s-o trimit!

Mazda_RX8
20 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 13:39

O carte deosebita: "ARTA COMPLETA A GATITULUI" de Sylvie Girard (1000 de retete si tehnici)! Scumpa dar merita! aprox 150 lei. Editura Aquilq 93 Oradea. www.edituraaquila93.ro.

dadria
4 mesaje
Oras: Cluj
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 08:14

Silvia Jurcovan.Excelenta.Pentru incepatoare si avansate.

Mazda_RX8
20 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 13:34

Am si cartea lui SANDA MARIN in format word!
o trimit oricui doreste cu conditia sa-mi spuna pe ce adresa de mail!
Daca s-ar fi putut adauga aceste fisiere la forum, n-ar fi fost nici o problema!

anaandreea
7 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 16:36

Mersi de oferta, o vreau si eu daca se poate. Adresa:
aana_ro@yahoo.com
Multam mult!

Pagini: 1 2 3 4 5 >> Sari la pagina:

Mergi la: