Info
x
info

OK

Info
x
info

Intra in contul tau
 Username:  Password:
am uitat parola | nu am cont

Cauta job

ejobs

Voteaza:
Rating curent: (10 voturi)

Trimite prin Y!M

1 mesaj
Postat pe: 8 Iulie 2008, ora 17:37

Ajutor! am o galeata de caise si vreau sa fac dulceata! Stie cineva o reteta buna! Multumesc mult. Sper sa-mi raspundeti. Sunt si eu la inceput pe forum si nu stiu daca am postat bine.

IULY
21 mesaje
Oras: Tulcea
Postat pe: 1 August 2008, ora 21:33

Pentru un kg de caise este rețeta La un kg de caise îți trebuie un kg de zahăr după ce speli caisele le desfaci pe jumătate .Pui pe foc ocană de apă și adaugi kg de zahăr cănd începe să facă spumă îl mai lași să se lege puțin și torni caisele în sirop le lași la fiert un sfert de oră pui un vîrf de cuțit de sare de lămîie și o oprești .O lați puțin la răcit și o pui călduță în borcane uscate bine dacă ai timp atunci sterilizezi borcanele douăzeci de minute

Raporteaza abuz de limbaj
IULY
21 mesaje
Postat pe: 5 August 2008, ora 20:57

Am promis că public rețetade ciorbă de ciocănele din căte știu eu ciocănelele sunt genunchi de la porc ceicare au carne ,dar se pot pune și oase cu carne ,contează să aibă carne ,poți pune și puțin șoric .Îți trebuie 7,8osișoare ca să îți rămănă ceva carne .Du pă ce speli carnea o pui la foc îi ei spuma căt timp o face iar cănd cade carnea după os oprești și scoți carnea să se răcească pentru a o tăia cubulețe .Pregătești întru-n castron7,8 ouă le bați bine le adaugi 400grame de smăntănă scoți un castron de zeamă și lași la răcit iar cănd e rece o adaugi peste ouă .După ce ai tocat carnea o adaugi în zeamă adaugi sare dacă nu ai pus la fiert delicat puțin piper leuștean dacă vrei și lași să dea un clocot două oprești lași la răcit iar cănd e călduță adugi compoziția de ouă , o servești cu mujdei de usturoi și puțin oțet ptr.că e puțin grețoasă să nu măncați multcă vă cade greu și după aia mă înjuraâi .Poftă mare .

ulicatatii
10 mesaje
Oras: Brasov
Postat pe: 6 August 2008, ora 08:53

Seamana putin cu ciorba de burta,nu vi se pare?
Numai ca ai pus in ea si leustean.....Se combina bine leusteanul cu smantana?Nu e mai buna cu un pic de tarhon?

IULY
21 mesaje
Postat pe: 6 August 2008, ora 19:06

Pui leuștean dacă vrei e chestie de gust normal nu se pune mie îmi place

floryyyy
140 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 12:41

chiar daca discutiile sunt din vara ,va spun cum fac eu dulceata de caise,,,,,,,,trebuie sa fie bine coapte caisele,,se spala se decojesc,la 10 kg de caise se pun 6 kg de zahar,,,se pune peste caise,zaharul se lasa cateva ore la rece sa se topeasca zaharul,,,,nu se pune deloc apa ,,,apoi se pune la foc,,,se amesteca cu paleta de lemn,,se lipeste ff repede,,,dupa ce capata o culoare lucioasa se da jos de pe foc,,se pune fierbinte in borcane,se inchide ermetic,,,se pot fierbe borcanele pentru a nu fermenta,,,,fermenteaza fff usor,,,

floryyyyy
mutty
19 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 10:37

cine stie retete de dulceata fara zahar sau cu foarte putin ?!

delly000311
92 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 07:32

In mod normal, la dulceturi se pune zahar in raport 1:1 cu fructe, din pacate cu zahar mai putin nu se leaga. In comert se gaseste insa Gelfix 3:1, pentru dulceturi. Acesta este un zahar cu pectina, care ajuta la gelificarea (legarea) dulceturilor. Se pun, la o parte de Gelfix, 3 parti de fructe. Exista si Gelfix 2:1. Pe ambalaj se afla modul de folosire amanuntit.

ioana_50
51 mesaje
Oras: Alba-Iulia
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 13:21

facea mama acasa la tara MAGIUN DE PRUNE si nu punea nici un pic de zahar dar la celelalte fructe nu stiu .as incerca dar eventual dintr-o cantitate mica.

feli49
11 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 13:49

De la: floryyyy, la data 2009-02-02 12:41:18chiar daca discutiile sunt din vara ,va spun cum fac eu dulceata de caise,,,,,,,,trebuie sa fie bine coapte caisele,,se spala se decojesc,la 10 kg de caise se pun 6 kg de zahar,,,se pune peste caise,zaharul se lasa cateva ore la rece sa se topeasca zaharul,,,,nu se pune deloc apa ,,,apoi se pune la foc,,,se amesteca cu paleta de lemn,,se lipeste ff repede,,,dupa ce capata o culoare lucioasa se da jos de pe foc,,se pune fierbinte in borcane,se inchide ermetic,,,se pot fierbe borcanele pentru a nu fermenta,,,,fermenteaza fff usor,,,

ASA SE FACE GEMUL DE CAISE

PetrutDoina
7 mesaje
Oras: Oradea
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 18:03

drageloooor si dragilor......traim intr-o lume a vitezei si a economiilor Eu fac dulceturi si gemuri de cand ma stiu.La mine trec chiar si 200 de borcanele de 400gr pe an si nu am decat doi copii. Dar casa mea e plina de prieteni. Deci la un kg de fructe eu pun zahar dupa cat este de dulce fructul dar ca sa estimez cam intre 400 si 700 gr zahar la kg de fruct. Dupa ce se spala si se curata acolo unde este cazul se pun intr-un vas cu o lingurita de sare de lamaie( asta nu lasa sa se oxideze, se pune la orice fruct si daca este negru)si o lingurita rasa de salicil la fiecare 5 kg de fructe, si cam un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi, se scurge cu paleta si ceea ce este gros se pune la fiert 30 de minute in siropul de zahar : un kg zahar cu 200 ml apa se fierbe pana se leaga si cand este legat se adauga fructele. Siropului ramas i se adauga zahar asa: La fiecare litru de sirop i se adauga un kg de zahar si la cantitatea de 5 kg o lingurita de salicil. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul si se pune in sticle. Asa aveti si gem si sirop crud care contine toate viteminele si mineralele din fructe. POFTA BUNA

PetrutDoina
7 mesaje
Oras: Oradea
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 18:06

draga ioana 50 , mamica ta statea toata noaptea langa magiunul de prune si-l fierbea pana a doua zi. Normal ca nu era nevoie de nici un conservant

ioana_50
51 mesaje
Oras: Alba-Iulia
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 22:21

ai dreptate Doina,intradevar asa se intampla si-l fierbea intr-un cazan din fonta smaltuit si care era zidit intre caramizi afara in conie.

Aida
27 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 15:56

De la: ioana_50, la data 2009-07-06 22:21:36ai dreptate Doina,intradevar asa se intampla si-l fierbea intr-un cazan din fonta smaltuit si care era zidit intre caramizi afara in conie.
Exact. Asa facea si bunica magiunul de prune. Fierbea foarte mult la el, dar era un eveniment unic pentru noi, nepotii, sa asistam la asa ceva, sa simtim mirosul ala imbietor si sa mai gustam din cand in cand, daca bunica ne servea, cu o lingura de lemn, din vas.

Aida

Mergi la: